Menu

Vizitë studimore në Slloveni në kuadër të projektit Hapësirat Kulturore të Kosovës

Nga data 16 deri më 22 Maj është mbajtur vizita e dytë studimore në Slloveni në kuadër të projektit “Hapësirat kulturore të Kosovës” i mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe i implementuar nga Anibar, 7Arte, Lumbardhi dhe Pogon. Nën “Rrjetet e qëndrueshme kulturore në Kosovë”, pjesëmarrësit patën mundësi të vëzhgojnë nga afër praktikat e partneritetit në […]

read more

7 Arte pjesë e Koalicionit të Organizatave të Arsimit Joformal

Këtë javë 7 Arte mori pjesë në takimin me organizatat më të mëdha rinore në vend: YMCA në Kosovë, Artpolis – Art dhe Komunitet, Domovik, IPKO Foundation, BONEVET Prishtinë, Nisma Rinore për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), Balkan Sunflowers Kosova, 7 Arte dhe Cel Kosova të cilat zyrtarizuan një koalicion të ri: […]

read more

Planifikimi urban nën thjerzën e SHC

  Shoqëria Civile e Mitrovicës në bashkëpunim me ekspertë të jashtëm ka filluar takimet e para që do nxjerrnin rekomandime alternative rreth hapësirave publike të destinuara për sektorin e arsimit dhe kulturës në komunën e Mitrovicës.  Qëllimi i këtij takimi ishte që të përpilohet një listë e rekomandimeve e cila është derivat i kërkesës së dal […]

read more

Rinia për trashëgiminë

Rreth 50 studentë nga Fakulteti i Arkitekturës të Universitetit të Prishtinës, gjatë ditës së sotme janë ballafaquar me evidentimin e disa objekteve me rëndësi për Komunën e Mitrovicës duke përfshi këtu: Objektin e ish Hotelit Jadran, Shtëpinë e Xhafer Devës, Objektin e Entit Social, Objektin e ish-Bankos, Shtëpinë e Reshat Feratit, Postën e vjetër etj. […]

read more

Skena e pavarur e kulturës kontribuon në hartat zonale

 Në vazhdën e debateve publike në lidhje me hartimin e hartave zonale në komunën e Mitrovicës, të inicuara nga Komuna dhe kompania INSI, organizata 7Arte ka organizuar një diskutim të veçantë me komunitetin e interesuar në lidhje me hapësirat e dedikuara për institucionet e kulturës si dhe skenën e pavarur kulturore. Andaj, me datën 1 […]

read more

7Arte propozon rivitalizimin e qendrës kulturore në Tunel të Parë

(English below)     Përfaqësuesë të 7Arte marrin pjesë në takimin rreth identifikimit të projektit të Fondit për Projektet e Investimeve Kapitale CIF.2 për komunën e Mitrovicës.  Arsyeja e këtij takimi ishte identifikimi dhe përzgjedhja e një projekti me të cilin Komuna e Mitrovicës do të konkuronte në nivel të Komunave të Kosovës, ku projektet fituese do […]

read more

Komuniteti i artistëve të Mitrovicës diskuton për kulturën

Eng below: Komuniteti i artistëve të Mitrovicës diskuton për kulturën Në Muzeun e qytetit të Mitrovicës u mbajt takimi i radhës në mes të Ministrit Hajrullah Çeku dhe komunitetit artistik të Mitrovicës. Në takim morrën pjesë përfaqësuesë të komuniteteve artistike nga skena e pavarur kulturore si dhe institucionet e kulturës, varëse të DKRS-së, derisa moderues i […]

read more

Ministri Çeku takon skenën e pavarur kulturore të Mitrovicës

Eng below Ministri Çeku takon skenën e pavarur kulturore të Mitrovicës Me datën 1 shkurt, në hapësirat e 7Arte në Mitrovicë u mbajt një takim konsultues në mes të Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Hajrullah Çeku dhe organizatave anëtare të Rrjetit të Organizatave Kulturore të Mitrovicës (RROK-M). Në emër të sekretaritatit të RROK-M, […]

read more

7Arte mbështetet nga programi EJA

Eng below 7Arte mbështetet nga programi EJA 7Arte është njëra nga organizatat që kanë përfituar grant institucional nga programi EJA Kosovë. EJA Kosovë është program i KCSF-së që mbështet nismat e shoqërisë civile përmes granteve dhe ndërtimit të kapaciteteve me synimin e përgjithshëm për t’i kontribuar një shoqërie demokratike e gjithëpërfshirëse në Kosovë në rrugën […]

read more

Rinia mitrovicase për trashëgiminë kulturore

Eng below Rinia mitrovicase për trashëgiminë kulturore Ka filluar implementimi i projektit “Rinia për trashëgiminë kulturore” i mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit përmes pakos së ringjalljes ekonomike në departamentin e Kulturës dhe të Trashëgimisë Kulturore. Ky projekt ka për qëllim mbrojtjen dhe promovimin e Trashëgimisë Kulturore, duke mundësuar gjithëpërfshirje dhe fuqizimin e […]

read more
Showing 31 to 40 of 146 results
  TOP