Menu

Green Fest në “Youth and Environment Europe”

Eng bellow: U mbajt Asambleja e Përgjithëshme e rrjetit të mbi 20 organizatave partnere të anëtarësuara në YEE-Youth and Environment Europe. Si një prej organizatave pjesëmarrëse, 7Arte u përfaqësua nga Marigona Rexha dhe Blerta Breznica. Me këtë rast, ndër të tjera u prezentua puna që organizata 7Arte bën në trajtimin e Synimeve të Zhvillimit të […]

read more

Thirrje për Hulumtues

Aplikoni që të jeni pjesë e grupit hulumtues në kuadër të programeve hulumtuese të 7Arte, përgjatë këtijviti. Ju mund të jeni një nga 5 të përzgjedhurit, që do të punoni si hulumtues / intervistues nëmbledhjen e të dhënave nga terreni dhe azhurimin e transkriptimin e tyre sipas specifikaveqë kërkohen nga mentori i projektit “Vizionimi i […]

read more

Mbrëmë në Mitrovicë u hap Java e Filmit Kosovar

Eng below: Java e Filmit Kosovar nisi me “Luaneshat e Kodrës” në kinemanë e hapur të 7Arte, në Mitrovicë. Në ceremoninë e hapjes z.Hoti, theksoi se kjo nismë ka ardhur si rezultat i nevojës së të rinjve për tu ndeshur me magjinë e kinemasë, si dhe për të promovuar vlerat e kinematografisë kosovare. Drejtoresha e […]

read more

Aplikim për punë

Pozita: Menaxher/e Projekti Kohëzgjatja: 6 muaj (me mundësi vazhdimi) Afati i aplikimit: 01.07.2022 Lokacioni: Mitrovicë Lloji i Kontratës: Me orar të plotë Raporton: tek Drejtori Ekzekutiv 7 Arte është organizatë jo-qeveritare kulturore, e cila mbështetë artistët e rinjë si dhe promovon e zhvillon kulturë të përbashkët Evropiane. 7Arte synon që përmes artit dhe kulturës, si forca shtytëse, […]

read more

Tfillo!

Tfillo! Kjo shprehje popullore që na ka shoqëruar që nga fëmijëria, mëton të nxisë individin për të vepruar kundrejt parregullësive në të mirë të tij, mjedisit dhe shoqërisë. Të tfillosh në kulturën tonë ka kuptime nga më të ndryshmet, por festivali ynë në bashkëpunim me komunitetin do përqendrohet në trajtimin e tfillimit në kontekstin e […]

read more

Java e Filmit Kosovar në Mitrovicë

Në Mitrovicë organizohet Java e Filmit Kosovar Pas sukseseve të kinematografisë kosovare në skenën ndërkombëtare, organizata kulturore 7Arte organizon një javë me shfaqjen e filmave më të njohur Kosovar, shumica prej të cilëve shfaqen për herë të parë para publikut mitrovicas. Për shtatë ditë me radhë, duke filluar nga 20 –26 qershor, do të shfaqen […]

read more

Vizitë studimore në Slloveni në kuadër të projektit Hapësirat Kulturore të Kosovës

Nga data 16 deri më 22 Maj është mbajtur vizita e dytë studimore në Slloveni në kuadër të projektit “Hapësirat kulturore të Kosovës” i mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe i implementuar nga Anibar, 7Arte, Lumbardhi dhe Pogon. Nën “Rrjetet e qëndrueshme kulturore në Kosovë”, pjesëmarrësit patën mundësi të vëzhgojnë nga afër praktikat e partneritetit në […]

read more

7 Arte pjesë e Koalicionit të Organizatave të Arsimit Joformal

Këtë javë 7 Arte mori pjesë në takimin me organizatat më të mëdha rinore në vend: YMCA në Kosovë, Artpolis – Art dhe Komunitet, Domovik, IPKO Foundation, BONEVET Prishtinë, Nisma Rinore për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), Balkan Sunflowers Kosova, 7 Arte dhe Cel Kosova të cilat zyrtarizuan një koalicion të ri: […]

read more

Planifikimi urban nën thjerzën e SHC

  Shoqëria Civile e Mitrovicës në bashkëpunim me ekspertë të jashtëm ka filluar takimet e para që do nxjerrnin rekomandime alternative rreth hapësirave publike të destinuara për sektorin e arsimit dhe kulturës në komunën e Mitrovicës.  Qëllimi i këtij takimi ishte që të përpilohet një listë e rekomandimeve e cila është derivat i kërkesës së dal […]

read more

Rinia për trashëgiminë

Rreth 50 studentë nga Fakulteti i Arkitekturës të Universitetit të Prishtinës, gjatë ditës së sotme janë ballafaquar me evidentimin e disa objekteve me rëndësi për Komunën e Mitrovicës duke përfshi këtu: Objektin e ish Hotelit Jadran, Shtëpinë e Xhafer Devës, Objektin e Entit Social, Objektin e ish-Bankos, Shtëpinë e Reshat Feratit, Postën e vjetër etj. […]

read more
Showing 1 to 10 of 157 results
  TOP