Menu

Mbrëmë në Mitrovicë u hap edicioni i 12’të i festivalit Green Fest.

Në fjalimin hyrës të mbajtur nga kryetari i Komunës së Mitrovicës z.Bedri Hamza, u vlerësua lartë dhe u konfirmua mbështetja e mëtutjeshme për organizimin e festivalit tashmë tradicional Green Fest në komunën e Mitrovicës, duke e parë si potencial për zhvillimin e jetës kulturore, turizmit si dhe rritjes së vetëdijes mbi çështjet mjedisore. Ndërkaq, drejtori […]

read more

7 Arte nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin e Mitrovicës “Isa Boletini”

Me kënaqësi ju njoftojmë se 7 Arte ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin e Mitrovicës “Isa Boletini”. Gjatë një takimi frytdhënës të drejtorit të organizatës 7 Arte, z.Lulzim Hoti së bashku me Rektorin e këtij Universiteti z. Alush Musaj, si dhe në prani të përfaqësueses së Parlamentit të Studentëve, znj. Ariona Rushiti, palët u dakorduan […]

read more

7 Arte nënshkruan Marrëveshje Mirëkuptimi me Fakultetin e Arkitekturës- Universiteti Hasan Prishtina

Me kënaqësi ju njoftojmë se 7 Arte ka nënshkruar Memorandum Mirëkuptimi me Fakultetin e Arkitekturës-Universiteti i Prishtinës. Qëllimi i kësaj marrëveshje është inkurajimi dhe forcimi i partneriteteve akademike, zgjerimi dhe përforcimi i programeve hulumtuese e profesionale, në frymën tashmë të vendosur përmes projektit të përbashkët “Mitrovica 2022”. Gjithashtu, qëllim mbetet nxitja e mëtejme e bashkëpunimit […]

read more

7Arte përfaqësohet në Kryeqytetin e Gjelbër të Evropës 2022

Eng below: 7Arte përfaqësohet në Kryeqytetin e Gjelbër të Evropës 2022 Sot u mbyll Samiti tre ditor (28-30 Qershor) i të Rinjëve në Grenoble të Francës, ku përfaqësuese të organizatës 7Arte ishin Blerta Breznica dhe Marigona Rexha. Në kuadër të projektit të qyteteve të gjelbra dhe mbi faktin që Grenoble është përzgjedhur Kyeqyteti i Gjelbër […]

read more

Green Fest në “Youth and Environment Europe”

Eng bellow: U mbajt Asambleja e Përgjithëshme e rrjetit të mbi 20 organizatave partnere të anëtarësuara në YEE-Youth and Environment Europe. Si një prej organizatave pjesëmarrëse, 7Arte u përfaqësua nga Marigona Rexha dhe Blerta Breznica. Me këtë rast, ndër të tjera u prezentua puna që organizata 7Arte bën në trajtimin e Synimeve të Zhvillimit të […]

read more

Thirrje për Hulumtues

Aplikoni që të jeni pjesë e grupit hulumtues në kuadër të programeve hulumtuese të 7Arte, përgjatë këtijviti. Ju mund të jeni një nga 5 të përzgjedhurit, që do të punoni si hulumtues / intervistues nëmbledhjen e të dhënave nga terreni dhe azhurimin e transkriptimin e tyre sipas specifikaveqë kërkohen nga mentori i projektit “Vizionimi i […]

read more

Mbrëmë në Mitrovicë u hap Java e Filmit Kosovar

Eng below: Java e Filmit Kosovar nisi me “Luaneshat e Kodrës” në kinemanë e hapur të 7Arte, në Mitrovicë. Në ceremoninë e hapjes z.Hoti, theksoi se kjo nismë ka ardhur si rezultat i nevojës së të rinjve për tu ndeshur me magjinë e kinemasë, si dhe për të promovuar vlerat e kinematografisë kosovare. Drejtoresha e […]

read more

Aplikim për punë

Pozita: Menaxher/e Projekti Kohëzgjatja: 6 muaj (me mundësi vazhdimi) Afati i aplikimit: 01.07.2022 Lokacioni: Mitrovicë Lloji i Kontratës: Me orar të plotë Raporton: tek Drejtori Ekzekutiv 7 Arte është organizatë jo-qeveritare kulturore, e cila mbështetë artistët e rinjë si dhe promovon e zhvillon kulturë të përbashkët Evropiane. 7Arte synon që përmes artit dhe kulturës, si forca shtytëse, […]

read more

Tfillo!

Tfillo! Kjo shprehje popullore që na ka shoqëruar që nga fëmijëria, mëton të nxisë individin për të vepruar kundrejt parregullësive në të mirë të tij, mjedisit dhe shoqërisë. Të tfillosh në kulturën tonë ka kuptime nga më të ndryshmet, por festivali ynë në bashkëpunim me komunitetin do përqendrohet në trajtimin e tfillimit në kontekstin e […]

read more

Java e Filmit Kosovar në Mitrovicë

Në Mitrovicë organizohet Java e Filmit Kosovar Pas sukseseve të kinematografisë kosovare në skenën ndërkombëtare, organizata kulturore 7Arte organizon një javë me shfaqjen e filmave më të njohur Kosovar, shumica prej të cilëve shfaqen për herë të parë para publikut mitrovicas. Për shtatë ditë me radhë, duke filluar nga 20 –26 qershor, do të shfaqen […]

read more
Showing 21 to 30 of 146 results
  TOP