Menu

2023 ANNUAL REPORT OF 7ARTE

7Arte has published its annual report of cultural projects for the year 2023. The report contains detailed information about the cultural projects that were implemented during the year, as well as the economic impact and the quantitative impact of these projects. The report also publishes important news related to the field of culture. 7Arte encourages […]

read more

7Arte në trajnimin “Training of Trainers for Empowering the Unheard”

Jemi të lumtur të ju njoftojmë se 7Arte, si një nga 42 organizatat anëtare të rrjetit YEE – Youth and Environment Europe, mori pjesë në trajnimin “Training of Trainers for Empowering the Unheard” në Budapest, Hungari. Ky program pesë-ditor synon të forcoj zërat e grupeve të margjinalizuara, për krijimin e një mjedisi më gjithëpërfshirës dhe […]

read more

Publikohet hulumtimi “Rritja e qëndrueshmërisë urbane përmes kopshteve urbane dhe kulmeve të gjelbra në qytetin e Mitrovicës”

7Arte publikon hulumtimin “Rritja e qëndrueshmërisë urbane përmes kopshteve urbane dhe kulmeve të gjelbra në qytetin e Mitrovicës”. Ky hulumtim është punuar nga PhD Cand. Fjollë Caka, në kuadër të projektit “Harmonia në dizajn: Nxitja e komuniteteve gjithëpërfshirëse dhe miqësore me mjedisin përmes arkitekturës së qëndrueshme”. Ky hulumtim shtjellon kopshtet urbane dhe kulmet e gjelbra […]

read more

Lansohet projekti 4 vjeçar “Fuqizimi i Organizatave të Shoqërisë Civile Mjedisore në Kosovë”

Ditën e djeshme u lansua projekti ynë më i ri “Fuqizimi i Organizatave të Shoqërisë Civile Mjedisore në Kosovë” (EECSOK)”. Ngjarja përfshiu fillimin zyrtar të projektit dhe nënshkrimin e kontratës me partnerët tanë zbatues: Community Development Fund – CDFLet’s Do It Peja, EC Ma Ndryshe dhe Balkan Green Foundation. Qëllimi kryesor i projektit është fuqizimi […]

read more

7Arte anëtarësohet në rrjetin prestigjioz ELIA

7Arte është krenare të ju njoftoj se përmes programit të saj, “7Arte Academy”, është bërë anëtare e asociuar e rrjetit të Ligës Evropiane të Instituteve të Arteve (ELIA). Si anëtare e asociuar e ELIA, 7Arte i bashkohet këtij rrjeti me mbi 280 anëtarë në 52 vende, të cilat përfaqësojnë disiplina të ndryshme të artit. ELIA, […]

read more

Përmbyllet punëtoria dyditore “Eksplorimi i peizazhit historik industrial të Mitrovicës”

Në hapësirat e 7Arte, përgjatë punëtorisë dy-ditore, “Eksplorimi i peizazhit historik industrial të Mitrovicës”, është diskutuar mbi identifikimin dhe valorizimin e trashëgimisë industriale të Mitrovicës, me theks të veçantë në historikun dhe rëndësinë e Trepçës.Qëllimi i kësaj punëtorie është trajtimi i vlerave të së kaluarës industriale të Mitrovicës, në mënyrë që të punohet drejt njohjes […]

read more

Mbjellen 100 pemë në hapësira publike të Mitrovicës

Mbjellen rreth 100 pemë në hapësirat publike të Mitrovicës. 7Arte pergjatë dy ditëve në bashkëpunim me drejtoritë relevante të Komunës së Mitrovicës arriti të mbjellë rreth 100 pemë pranë lumit Lushta, si dhe tek Liqeni Akumulues. Ky aktivitet është pjesë e grantit të mundësuar nga projekti “Kosovë e Shëndetshme 2” që zbatohet nga UNDP, OBSH […]

read more

7Arte hap thirrjen për punëtorinë “Aplikimi i masave të qëndrueshme në dizajnimin e hapësirave urbane”

Ftojmë të gjithë entuziastët nga fusha e arkitekturës, dizajnit, planifikimit hapësinor, sociologjisë, shëndetit publik, bujqësisë, inxhinierisë së mbrojtjes së mjedisit dhe inxhinierisë së energjisë të bëhen pjesë e punëtorisë “Aplikimi i masave të qëndrueshme në dizajnimin e hapësirave urbane”. Kjo punëtori organizohet në bashkëpunim mes 7Arte dhe YARL (Youth are the real leaders) – Architech […]

read more

7Arte Academy

Jemi të lumtur t’ju njoftojmë se 7Arte po zgjerohet me hapësira të reja për të fuqizuar edhe më tej artistët dhe industrinë kreative! Hapësirat tona të reja do të jenë të pajisura me teknologji të nevojshme, studio frymëzuese dhe klasa të ndritshme që do të nxisin pasionin tuaj për prodhime të ndryshme kreative. Shumë shpejtë […]

read more

Mbahet punëtoria “Drejt hartimit të një plani për menaxhimin e Trashëgimisë Kulturore të Komunës së Mitrovicës Jugore”

Në hapësirat e organizatës 7Arte, u mbajt punëtoria me titullin “Drejt hartimit të një plani për menaxhimin e Trashëgimisë Kulturore të Komunës së Mitrovicës Jugore”. Kjo ngjarje ka tërhequr përfaqësues nga Ministria për Planifikim Hapësinor në nivel qendror, si dhe Drejtoria për Planifikim Hapësinor dhe Urbanizëm në nivel lokal. Përveç tyre, morën pjesë përfaqësues nga […]

read more
Showing 1 to 10 of 156 results
  TOP