Menu

Skena e pavarur e kulturës kontribuon në hartat zonale

 Në vazhdën e debateve publike në lidhje me hartimin e hartave zonale në komunën e Mitrovicës, të inicuara nga Komuna dhe kompania INSI, organizata 7Arte ka organizuar një diskutim të veçantë me komunitetin e interesuar në lidhje me hapësirat e dedikuara për institucionet e kulturës si dhe skenën e pavarur kulturore. Andaj, me datën 1 […]

read more

7Arte propozon rivitalizimin e qendrës kulturore në Tunel të Parë

(English below)     Përfaqësuesë të 7Arte marrin pjesë në takimin rreth identifikimit të projektit të Fondit për Projektet e Investimeve Kapitale CIF.2 për komunën e Mitrovicës.  Arsyeja e këtij takimi ishte identifikimi dhe përzgjedhja e një projekti me të cilin Komuna e Mitrovicës do të konkuronte në nivel të Komunave të Kosovës, ku projektet fituese do […]

read more

Komuniteti i artistëve të Mitrovicës diskuton për kulturën

Eng below: Komuniteti i artistëve të Mitrovicës diskuton për kulturën Në Muzeun e qytetit të Mitrovicës u mbajt takimi i radhës në mes të Ministrit Hajrullah Çeku dhe komunitetit artistik të Mitrovicës. Në takim morrën pjesë përfaqësuesë të komuniteteve artistike nga skena e pavarur kulturore si dhe institucionet e kulturës, varëse të DKRS-së, derisa moderues i […]

read more

Ministri Çeku takon skenën e pavarur kulturore të Mitrovicës

Eng below Ministri Çeku takon skenën e pavarur kulturore të Mitrovicës Me datën 1 shkurt, në hapësirat e 7Arte në Mitrovicë u mbajt një takim konsultues në mes të Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Hajrullah Çeku dhe organizatave anëtare të Rrjetit të Organizatave Kulturore të Mitrovicës (RROK-M). Në emër të sekretaritatit të RROK-M, […]

read more

7Arte mbështetet nga programi EJA

Eng below 7Arte mbështetet nga programi EJA 7Arte është njëra nga organizatat që kanë përfituar grant institucional nga programi EJA Kosovë. EJA Kosovë është program i KCSF-së që mbështet nismat e shoqërisë civile përmes granteve dhe ndërtimit të kapaciteteve me synimin e përgjithshëm për t’i kontribuar një shoqërie demokratike e gjithëpërfshirëse në Kosovë në rrugën […]

read more

Rinia mitrovicase për trashëgiminë kulturore

Eng below Rinia mitrovicase për trashëgiminë kulturore Ka filluar implementimi i projektit “Rinia për trashëgiminë kulturore” i mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit përmes pakos së ringjalljes ekonomike në departamentin e Kulturës dhe të Trashëgimisë Kulturore. Ky projekt ka për qëllim mbrojtjen dhe promovimin e Trashëgimisë Kulturore, duke mundësuar gjithëpërfshirje dhe fuqizimin e […]

read more

7 Arte shpallë dy vende të lira pune

Pozita: Asistent/e Administrate Lokacioni: Mitrovicë Lloji i kontratës: Me orar të plotë Kohëzgjatja: 12 muaj (me mundësi vazhdimi) Raporton tek: Drejtori Ekzekutiv 7 Arte është organizatë jo-qeveritare kulturore, e cila mbështetë artistët e rinjë, si dhe promovon e zhvillon kulturë të përbashkët Evropiane. 7Arte synon që përmes artit dhe kulturës, si forca shtytëse, të krijojë një regjion […]

read more

“Bashkëpunimi ndër-institucional në fushën e trashëgimisë kulturore”

Eng below Bashkëpunimi ndër-institucional në fushën e trashëgimisë kulturore Drejtori i 7Arte z.Lulzim Hoti, mori pjesë si panelist në tryezën e organizuar nga Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore me temën “Bashkëpunimi ndër-institucional në fushën e trashëgimisë kulturore”, e organizuar me datë 21.12.2021. Kjo tryezë është konceptuar në tre panele me katër folës për secilin […]

read more

Partneriteti Publik Qytetar për Qeverisje Inovative të Infrastrukturës Publike

Eng below Partneriteti Publik Qytetar për Qeverisje Inovative të Infrastrukturës Publike Drejtori i 7Arte, z. Lulzim Hoti ishte një nga 4 panelistët në panelin “Networks” (“Rrjetet”) të organizuar gjatë ditës së dytë të konferencës “Public Civic Partnership for Reforming Cultural Governance in Kosovo”, në qytetin e Pejës, me datën 14 dhjetor 2021. Bashkëpanelistë ishin Tihana […]

read more

“Le të flasim për qëndrueshmërinë dhe ndryshimet klimatike”

Eng below Le të flasim për qëndrueshmërinë dhe ndryshimet klimatike  Drejtori i 7Arte z.Lulzim Hoti, mori pjesë si panelist në temën “Le të flasim për qëndrueshmërinë dhe ngrohjen globale”, e cila u organizua mbrëmë në hapësirat e ICK-së (Innovation Center Kosovo).  Në këtë panel disukutimi morën pjesë edhe znj.Barrie Freeman – Zëvendës Përfaqësuesja Speciale e […]

read more
Showing 11 to 20 of 122 results
  TOP