Menu

Përfundon projekti “Fuqizimi i komunitetit mitrovicas drejt hartimit të PZHK-së”

Në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” u mbajt konferenca “Prezantimi i rekomadimeve nga projekti, “Fuqizimi i komunitetit mitrovicas drejt hartimit të Planit Zhvillimor Komunal” si aktivitet përmbyllës i këtij projekti. Kjo konferencë u realizua me qëllim që të nxisë diskutim të hapur në lidhje me rëndësinë e kulturës si shtyllë e veçantë në zhvillimin e […]

read more

Retrospektiva dhe e ardhmja e zhvillimit kulturor në Mitrovicë

OJQ 7 Arte, organizoi debatin me temë ‘Retrospektiva dhe e ardhmja e zhvillimit kulturor në Mitrovicë’, debat ky i cili u organizua në kudër të projektit “Fuqizimi i komunitetit mitrovicas drejt hartimit të Planit Zhvillimor Komunal” qëllimi i debatit ishte të nxisë diskutim të hapur në lidhje me rëndesin e kulturës si shtyllë e veçant […]

read more

7Arte prezantohet në Japoni

Qeveria e Japonisë, përmes Agjencisë Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JICA),  ka organizuar një trajnim me temën “Participatory Local Social Development (PLSD) në Japoni,  i cili iu është dedikuar personave që janë të përfshirë në zhvillimin e projekteve lokale shoqërore nga disa shtete të caktuara, përfshirë Kosovën. Qendra përkatëse e Trajnimit të JICA-s në Nagoya, ka […]

read more

7Arte ndanë përvojat tek “Rikthimi i qytetit”

Në kuadër të festivalit të animacionit Anibar në Pejë, u organizua paneli nën temën: Rikthimi i qytetit, me çrast të ftuar ishin: Rozafa Maliqi (Termokiss), Lulzim Hoti (7Arte), Malbora Krajku (Lumbardhi) Përfaqësuesi i 7Arte, Lulzim Hoti rikujtoi se në rastin e Mitrovicës që dallon nga qytetet tjera për arsyje politike dhe zhvillimeve tjera përcjellëse, është kërkuar […]

read more

“Besa e Konstandinit” në Kinemanë e Hapur

Gjatë edicionit të nëntë të Kinemasë së Hapur, në hapësirat e 7Arte u promovuan filmat e regjisorit mitrovicas Bashkim Myftari, e në prodhim të DardaMEDIA, ndërsa për ta nderuar këtë manifestim, të pranishëm ishin edhe aktorët Kushtrim Asllani dhe Florent Salihu. Të rinjtë dhe qytetarët e pranishëm në këtë aktivitet, patën rastin të shohin filmat e shkurtër […]

read more

Tre net me filma në Mitrovicë

Në kuadër të “Green Fest 2017”, 7Arte organizon aktivitetin tradicional “Kinemaja e Hapur Green”. Për (3) tre net me radhë (25 -27 Korrik 2017) do të shfaqen filma artistik, dokumentar dhe të animuar në ambient të hapur, në amfiteatri e jashtëm të muzeut të qytetit të Mitrovicë. Programin e filmave mund ta gjeni më poshtë: […]

read more

7Arte e GAIA me aksione mjedisore në Mitrovicë

(SQ) GREEN FEST – Të dielën (23 Korrik 2017) fillojmë me aktivitetin e parë. Vullnetarët dhe anëtarët e 7Arte dhe T.W.O së bashku me pjesëmarrësit e GAIA do të bëjnë disa aksione mjedisore dhe punime artistike duke filluar nga qendra e qytetit dhe vazhduar drejt liqenit artificial të Mitrovicës. Kushdo që është i interesuar mund […]

read more

PREZANTONI PRODUKTET TUAJA NË ‘GREEN & CRAFTS 2017’

Në datat 24 – 27 Korrik, në kuadër të Festivalit Green, në qendër të qytetit në Mitrovicë, do të mbahet “Panairi i Gjelbër dhe artezanaleve” edicioni i dytë. Panairi “Green & Crafts” i cili shërben si një platformë e rëndësishme në promovimin dhe tregtimin e produkteve të gjelbra dhe artizanaleve, do të prezantohet me standard […]

read more

Zhvillimi i politikave kulturore në Mitrovicë

Projekti “Zhvillimi i politikave kulturore në Mitrovicë” ka pas për qëllim nxitjen e debatit konstruktiv në mes SHC dhe institucioneve si dhe gjithëpërfshirja e qytetarëve në hartimin e politikave kulturore në komunën e Mitrovicës Jugore.Ky projekt ka filluar të implementohet gjatë muajit qershor 2016 dhe ka mbaruar në muajin qershor 2017, duke nxjerrë këto të […]

read more

Prezantohet draft-strategjia për kulturë dhe turizëm

Organizata 7Arte mbajti konferencën “Prezantimi i draftit të strategjisë për kulturë dhe turizëm 2018-2022”, që njëherit shënoj edhe përmbylljen e projektit një vjeçar “Zhvillimi i politikave kulturore në Komunën e Mitrovicës”. Ky projekt synoi të rrisë rolin e të rinjëve dhe qytetarëve në proceset vendimmarrëse drejt përpilimit të politikave të reja publike për kulturë dhe […]

read more
Showing 111 to 120 of 146 results
  TOP