Menu

Fillohet me analizimin e promovimin e TK në Mitrovicë

Fillon të implementohet projekti “Analizimi dhe Promovimi i Trashëgimisë Kulturore në Mitrovicë”. Projekti synon të zhvillojë një analizë mbi gjendjen aktuale të Trashëgimisë Kulturore në Mitrovicë, e cila do të shërbejë si bazë për draftimin e Planit Komunal për Mbrojtje të Trashëgimisë Kulturore. Projekti “Analizimi dhe Promovimi i Trashëgimisë Kulturore në Mitrovicë” do të mundësoj […]

read more

Mbahet mbledhja vjetore e Kuvendit të Anëtarëve të 7Arte

Duke u mbështetur në Ligjin për Lirinë e Asocimit në Republikën e Kosovës dhe Statutin e organizatës 7Arte, me datë 29 tetor 2018, është mbajtur mbledhja vjetore e Kuvendit të Anëtarëve të organizatës 7Arte. Në këtë mbledhje Kryesues i Kuvendit është zgjedhur z.Naser Hajdari, ndërkaq sipas axhendës dhe pas diskutimeve të njëpasnjëshme, me shumicë votash […]

read more

Fillojnë përgaditjet për Green Fest 9

7 Arte si organizatore e festivalit tashmë tradicional “Green Fest” ka gjetur mbështetjen për përgaditjen paraprake të edicionit të rradhës, gjegjësisht edicionit të nëntë. Ditë më parë 7 Arte ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Balkan Green Foundation, me qëllim të përgaditjeve paraprake për festivalin në fjalë. Kjo nënkupton organizimin paraprak të “Green Talks” si dhe […]

read more

“Strategjia për Kulturë e Turizëm” do implementohet nga viti vijues

OJQ 7Arte organizoi debatin publik me temën “Strategjia për Kulturë e Turizëm – çka tutje?” në ambientet e sallës së sekretarisë së Kuvendit Komunal, me panelistët z.Tafil Peci, Drejtor nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, si dhe z.Shukri Gashi, Drejtor nga Drejtoria e Financave. Debati kryesisht u fokusua në mënyrat se si do të […]

read more

Eliza Hoxha – Bëje atë që dëshiron

Artistja e aktivistja e njohur Eliza Hoxha ishte prezantuesja e radhës në edicionin e 10’të të BarCamp Mitrovica, i cili u organizua në hapësirat e organizatës 7 Arte nën titullin “Bëje atë që dëshiron”. Duke rrëfyer mbi ëndrrat, ambiciet dhe sfidat e vazhdueshme ndër vite, Eliza ballafaqoi audiencën me punë e projekte të llojllojshme të […]

read more

Debat për rregulloren e Trashëgimisë Kulturore

Organizata 7 Arte organizoi debatin publik me temën “Rregullorja komuale për mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore”, temë e cila buroi nga kriteret të cilat duhen përmbushur nga Marrëveshja për Stabilizim dhe Asociim për nivel lokal. Sadije Jashari, nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Mirëqenie Sociale, u shpreh rreth respektimit të agjendes evropiane në nivel lokal, ku […]

read more

Miratohet Strategjia për Kulturë e Turizëm 2018-2022

Kuvendi Komunal i Mitrovicës miratoi njëzëri Strategjinë për Kulturë e Turizëm 2018-2022.  Strategjia për Kulturë e Turizëm ishte inicuar qysh para dy viteve, menjëherë pas marrëveshjes së arritur në mes organizatës kulturore 7Arte dhe Drejtorisë për Kulturë, Rini e Sport në Mitrovicë. Përgjatë 12 muajve organizata 7Arte si dhe stafi i DKRS’së kanë organizuar dhjetëra […]

read more

Green Fest 8 – me imagjinatë pafund

7 Arte mbylli me sukses festivalin tradicional Green Fest ediconi i 8-të. Tema e sivjetme “Imagjinatë pafund” kishte për synim të nxisë debat dhe ide mbi mënyrat e të jetuarit në harmoni me natyrën, duke konsumuar e prodhuar me përgjegjësi. Green Fest këtë edicion u mbajt pranë Liqenit Artificial në Mitrovicë përgjatë datës 17 – […]

read more

7 Arte Cinema me filma të rinj

Qytetit të Mitrovicës iu është shtuar një kinema nën qiell të hapur, e cila tashmë ka ofruar program të pasur artistik. Përgjatë stinëve të ngrohëta të vitit, “Rooftop Cinema 7 Arte” e para e këtij lloji në Kosovë vazhdon të ofrojë filma artistik dhe dokumentar, nën sloganin “Kinema 7 Arte ju qet jashtë”  Për më […]

read more

BarCamp Mitrovica në 7 Arte

Nga ky vit, organizata “7 Arte” do jetë organizatore e BarCamp Mitrovica, prej nga do priten tema me interes për audiencën e gjerë. BarCampet janë krijuar nga një grup njerëzish të cilët si synim kanë krijimin e një komuniteti informal i cili do të merret me mësimin e ndërsjelltë nga pjesëmarrësit e fushave të ndryshme […]

read more
Showing 91 to 100 of 156 results
  TOP