Menu

“Bota” do të hap edicionin e 8-të / Kinema e Hapur “Green”

Data: 13 Korrik 2016 Mitrovicë 7 Arte organizon aktivitetin tradicional “Kinema e Hapur “Green” edicioni i 8-të. Për tre net me radhë (14 -16 Korrik 2016) do të shfaqen filma artistik, dokumentar dhe filma të animuar në ambient të hapur pranë urës kryesore të lumit Ibër. Kinema e hapur “GREEN” tashmë është shndërruar në një […]

read more

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi për hartimin e Strategjisë së Kulturës e Turizmit për Komunën e Mitrovicës.

Sot me 2 Qershor 2016, organizata kulturore 7Arte bëri hapjen e projektit “Zhvillimi i politikave kulturore në Komunën e Mitrovicës”, i cili do të implementohet gjatë muajve Qershor 2016 – Maj 2017. Në ceremoninë e hapjes morën pjesë përfaqësues të institucioneve lokale, shoqerisë civile, dhe artistë të pavarur nga Komuna e Mitrovicës. Drejtori i 7Arte z.Lulzim […]

read more

Thirrje për vullnetarë

Rreth 7Arte 7Arte promovon dhe zhvillon një kulturë të përbashkët evropiane, si dhe përkrahë artistët Kosovar që të prezentohen denjësisht në nivelin ndërkombëtar. 7Arte luan rolin e një qendre alternative kulturore dhe ofron aktivitete siç janë: punëtori audio-vizuele, festival të muzikës, shfaqje të filmave në ambient të hapur, performanca artistike në rrugë, netë poetike, panaire, […]

read more

Sfidat e zhvillimit kulturor në Mitrovicë – Hapat e mëtutjeshëm

Me 22 Shkurt 2016, në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” në Mitrovicë u mbajtë konferenca “Sfidat e zhvillimit kulturor në Mitrovicë- hapat e mëtutjeshëm” në të cilën morën pjesë përfaqësuesë të institucioneve kulturore të Mitrovicës, në krye me drejtorin e DKRS-ës Z. Tafil Peci, përfaqësuesi i Rrjetit të organizatave të pavarura të kulturës të Kosovës […]

read more

Shpallen tre fituesit e konkursit: Art përmes riciklimit – 2015

Në ambinetet e sallës Orion, në Prishtinë u bë ndarja e tre vendeve të para, të përzgjudhura si më të mirat për edicionin e parë të konkursit Art përmes Riciklimit, i pari i këtij lloji në nivel të Kosovës. “Art përmes Riciklimit” iu dedikua artistëve, iniciativave qytetare e ndërmarrësve të cilët kanë përdorur materiale të […]

read more

Hapet konkurs: Art përmes riciklimit

Konkursi “Art përmes reciklimit“, synon të promovojë dhe mbështesë artistët Kosovar dhe veprat e tyre inovative të bëra nga mbetje që ripërdoren e të riciklueshme. “Art përmes Riciklimit” është një mundësi për artistët e ndërmarrësit të cilët kanë përdorur materiale të riciklueshme apo gjësende të papërdorshme me tutje, për të krijuar punime artistike apo produkte […]

read more

7Arte antarësohet në rrjetin e qendrave kulturore Trans Europe Halles

Trans Europe Halles (TEH) është një rrjet Europian i qendrave kulturore, të iniciuara nga qytetarët dhe artistët që avokojnë dhe promovojnë kulturën.  Me rreth 80 anëtarë dhe bashkëpunëtorë në të gjithë Europën, rrjeti funksionon si një forum dinamik i ideve, përvojave dhe shkëmbimeve, duke mbështetur anëtarët dhe komunitetin e tyre. Anëtarët e Trans Europe Halles […]

read more

7Arte merrë pjesë në ArtCOP21 në Paris

Organizata kulturore 7Arte, e cila viteve të fundit po përdorë artin/kulturën si mjet për të ndikuar në vetëdijësimin dhe përmirësimin e gjendjes mjedisore në Kosovë, me theks të vecantë në regjionin e Mitrovicës, pas implementimit të suksesshëm të projektit “Mitrovica vepron gjelbër” është ftuar të marrë pjesë në kuadër të festivalit global të aktiviteteve kulturore […]

read more

KONKURS PËR KOPSHTIN MË TË MIRË NË MITROVICË

Drejtoria e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Pyjeve në bashkëpunim me OJQ “7 Arte”, shpallin të hapur konkursin për “Kopshtin më të mirë në Mitrovicë” për vitin 2015. Ky konkurs organizohet për të tretin vit me rradhë, dhe si i tillë ka për qëllim të nxisë dhe përkrahë qytetarët, nismat për krijimin e hapësirave të gjelbëruara […]

read more

Mbahet edicioni i 7-të i Kinemasë së Hapur “Green”

Në kuadër të projektit “Mitrovica vepron gjelbër”, 7 Arte organizon aktivitetin tradicional Kinema e Hapur “Green” edicioni i 7-të. Për tre net me radhë (24 -26 Korrik 2015) do të shfaqen filma dokumentar në ambient të hapur pranë urës kryesore të lumit Ibër. Kinema e hapur “GREEN” tashmë është shndërruar në një aktivitet tradicional, që […]

read more
Showing 131 to 140 of 148 results
  TOP