Menu

7Arte në takimin e 83 të Trans Europe Halles

Me rastin e konferencës së 83 “Culture and Sharing Communities”, që u mbajt në qendrën ROJC të qytetit Pula në Kroaci, nga 25 deri 28 Maj 2017, morrën pjesë rreth 250 delegatë të përfaqësuar nga organizata dhe qendra kulturore të vendeve të ndryshme. Këtë konferencë e udhëhoqën rreth 30 ligjerues më përvoja të ndryshme në […]

read more

7Arte në “Poscards from nature”

Të rinjtë nga organizata 7Arte morrën pjesë  në aktivitetin kulturor “Poscards from nature” implementuar në Shqipëri (Tiranë dhe Peshkopi). Ky projekt adreson të rinjtë e interesuar të rrisin njohuritë e tyre rreth burimeve natyrore dhe rolit të tyre në mjedis, të kontribuojë duke ndarë përvojat e tyre me të tjerët. Në këtë projekt morrën pjesë […]

read more

Nënshkruhet Marrëveshje Bashkëpunimi për hartimin të Planit Zhvillimor Komunal të Mitrovicës Jugore

Organizata kulturore 7Arte bëri hapjen e projektit “Fuqizimi i komunitetit Mitrovicas drejt hartimit të Planit Zhvillimor Komunal”, i cili do të implementohet gjatë muajve Tetor 2016 – Shtator 2017. Në ceremoninë e hapjes morrën pjesë qytetarë, përfaqësues të insitucioneve lokale dhe shoqërisë civile nga Komuna e Mitrovicës. Drejtori i 7Arte z. Lulzim Hoti theksoi se projekti […]

read more

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Green Fest 6

Prej datës 28-30 Korrik 7Arte do të organizojë festivalin tradicional Green Fest ediconi i 6-të me radhë. Si çdo vit tjetër festivali Green sjell artisitë të ndryshëm, dhe synon të sensibilizojë opinionin kosovar për përkujdesje dhe vëmendje më të madhe ndaj mjedisit si dhe të promovojë zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit. Këtë vit përveç festivalit […]

read more

“Bota” do të hap edicionin e 8-të / Kinema e Hapur “Green”

Data: 13 Korrik 2016 Mitrovicë 7 Arte organizon aktivitetin tradicional “Kinema e Hapur “Green” edicioni i 8-të. Për tre net me radhë (14 -16 Korrik 2016) do të shfaqen filma artistik, dokumentar dhe filma të animuar në ambient të hapur pranë urës kryesore të lumit Ibër. Kinema e hapur “GREEN” tashmë është shndërruar në një […]

read more

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi për hartimin e Strategjisë së Kulturës e Turizmit për Komunën e Mitrovicës.

Sot me 2 Qershor 2016, organizata kulturore 7Arte bëri hapjen e projektit “Zhvillimi i politikave kulturore në Komunën e Mitrovicës”, i cili do të implementohet gjatë muajve Qershor 2016 – Maj 2017. Në ceremoninë e hapjes morën pjesë përfaqësues të institucioneve lokale, shoqerisë civile, dhe artistë të pavarur nga Komuna e Mitrovicës. Drejtori i 7Arte z.Lulzim […]

read more

Thirrje për vullnetarë

Rreth 7Arte 7Arte promovon dhe zhvillon një kulturë të përbashkët evropiane, si dhe përkrahë artistët Kosovar që të prezentohen denjësisht në nivelin ndërkombëtar. 7Arte luan rolin e një qendre alternative kulturore dhe ofron aktivitete siç janë: punëtori audio-vizuele, festival të muzikës, shfaqje të filmave në ambient të hapur, performanca artistike në rrugë, netë poetike, panaire, […]

read more

Sfidat e zhvillimit kulturor në Mitrovicë – Hapat e mëtutjeshëm

Me 22 Shkurt 2016, në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” në Mitrovicë u mbajtë konferenca “Sfidat e zhvillimit kulturor në Mitrovicë- hapat e mëtutjeshëm” në të cilën morën pjesë përfaqësuesë të institucioneve kulturore të Mitrovicës, në krye me drejtorin e DKRS-ës Z. Tafil Peci, përfaqësuesi i Rrjetit të organizatave të pavarura të kulturës të Kosovës […]

read more

Shpallen tre fituesit e konkursit: Art përmes riciklimit – 2015

Në ambinetet e sallës Orion, në Prishtinë u bë ndarja e tre vendeve të para, të përzgjudhura si më të mirat për edicionin e parë të konkursit Art përmes Riciklimit, i pari i këtij lloji në nivel të Kosovës. “Art përmes Riciklimit” iu dedikua artistëve, iniciativave qytetare e ndërmarrësve të cilët kanë përdorur materiale të […]

read more

Hapet konkurs: Art përmes riciklimit

Konkursi “Art përmes reciklimit“, synon të promovojë dhe mbështesë artistët Kosovar dhe veprat e tyre inovative të bëra nga mbetje që ripërdoren e të riciklueshme. “Art përmes Riciklimit” është një mundësi për artistët e ndërmarrësit të cilët kanë përdorur materiale të riciklueshme apo gjësende të papërdorshme me tutje, për të krijuar punime artistike apo produkte […]

read more
Showing 101 to 110 of 122 results
  TOP