Menu

Eliza Hoxha – Bëje atë që dëshiron

Artistja e aktivistja e njohur Eliza Hoxha ishte prezantuesja e radhës në edicionin e 10’të të BarCamp Mitrovica, i cili u organizua në hapësirat e organizatës 7 Arte nën titullin “Bëje atë që dëshiron”. Duke rrëfyer mbi ëndrrat, ambiciet dhe sfidat e vazhdueshme ndër vite, Eliza ballafaqoi audiencën me punë e projekte të llojllojshme të […]

read more

Debat për rregulloren e Trashëgimisë Kulturore

Organizata 7 Arte organizoi debatin publik me temën “Rregullorja komuale për mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore”, temë e cila buroi nga kriteret të cilat duhen përmbushur nga Marrëveshja për Stabilizim dhe Asociim për nivel lokal. Sadije Jashari, nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Mirëqenie Sociale, u shpreh rreth respektimit të agjendes evropiane në nivel lokal, ku […]

read more

Miratohet Strategjia për Kulturë e Turizëm 2018-2022

Kuvendi Komunal i Mitrovicës miratoi njëzëri Strategjinë për Kulturë e Turizëm 2018-2022.  Strategjia për Kulturë e Turizëm ishte inicuar qysh para dy viteve, menjëherë pas marrëveshjes së arritur në mes organizatës kulturore 7Arte dhe Drejtorisë për Kulturë, Rini e Sport në Mitrovicë. Përgjatë 12 muajve organizata 7Arte si dhe stafi i DKRS’së kanë organizuar dhjetëra […]

read more

Green Fest 8 – me imagjinatë pafund

7 Arte mbylli me sukses festivalin tradicional Green Fest ediconi i 8-të. Tema e sivjetme “Imagjinatë pafund” kishte për synim të nxisë debat dhe ide mbi mënyrat e të jetuarit në harmoni me natyrën, duke konsumuar e prodhuar me përgjegjësi. Green Fest këtë edicion u mbajt pranë Liqenit Artificial në Mitrovicë përgjatë datës 17 – […]

read more

7 Arte Cinema me filma të rinj

Qytetit të Mitrovicës iu është shtuar një kinema nën qiell të hapur, e cila tashmë ka ofruar program të pasur artistik. Përgjatë stinëve të ngrohëta të vitit, “Rooftop Cinema 7 Arte” e para e këtij lloji në Kosovë vazhdon të ofrojë filma artistik dhe dokumentar, nën sloganin “Kinema 7 Arte ju qet jashtë”  Për më […]

read more

BarCamp Mitrovica në 7 Arte

Nga ky vit, organizata “7 Arte” do jetë organizatore e BarCamp Mitrovica, prej nga do priten tema me interes për audiencën e gjerë. BarCampet janë krijuar nga një grup njerëzish të cilët si synim kanë krijimin e një komuniteti informal i cili do të merret me mësimin e ndërsjelltë nga pjesëmarrësit e fushave të ndryshme […]

read more

Hapet ekspozita artistike “Imagjinatë pafund”

Sot në Mitrovicë, Galerinë e artit “Kosovo Art Exchange” u hap ekspozita artistike “Imagjinatë pafund”. Kjo ekspozitë është organizuar nga organizata 7Arte dhe KAE në kuadër të Green Fest 8 dhe ka pasur për qëllim promovimin e artistëve të rinj duke u dhënë mundësinë që të përdorim mbeturina e mjete të papërdorshme për të dhënë […]

read more

Green Fest 8 – imagjinatë pafund

7Arte organizon festivalin tradicional Green Fest ediconi i 8-të me radhë. Si çdo vit tjetër festivali Green sjell artistë të ndryshëm dhe synon të ndërgjegjësojë opinionin kosovar për përkujdesje dhe vëmendje më të madhe ndaj mjedisit, si dhe të promovojë zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit. Tema e sivjetme “Imagjinatë pafund” ka për synim të nxisë […]

read more

7Arte përfaqësohet në rrjetin YEE

7Arte merr pjesë në takimin vjetor të rrjetit YEE këtë vit! Pas një bashkëpunimi 2 vjeçar me rrjetin YEE dhe organizatat anëtare, 7Arte merr pjesë në takimin vjetor të rrjetit të organizatave mjedisore Evropiane që u mbajt në qendrën ekologjike Slunakov, të Republikës Çeke. Pjesëmarrja në këtë takim ishte mjaft e rëndësishme për organizatën në vazhdën […]

read more

Thirrje për Vullnetarë – Green Fest 8

7 Arte ka hapur thirrjen për vullnetarë në platformën “Kosovo Volunteers” për Green Fest 8, ata që janë të regjistruar në platformë lusim që të aplikojnë në thirrjen “Green Fest 8” ,kurse ata që nuk janë të regjistruar në platformën “Kosovo Volunteers”, takimi informues për platformën dhe thirrjen do jetë ditën e enjte 19.07.2018 , […]

read more
Showing 81 to 90 of 142 results
  TOP