Menu

Thirrje për vullnetarë

Data e fundit për aplikim: 20/06/2015 7Arte është organizatë joqeveritare kulturore që punon drejtë zhvillimit të jetës kulturore dhe ngritjes së kapaciteteve të rinisë në rajonin e Mitrovicës dhe më gjerë. 7Arte ka për mision promovimin dhe zhvillimin e një kulture të përbashkët Europiane.   7Arte synon të përdorë programet kulturore si mjet për ngritjen […]

read more

Dita e Tokës kremtohet me filloristët

  Për nderë të ditës së tokës, përfaqësues të organizatës “7 Arte” (Kumrije Kelmendi Aliu e Lulzim Hoti ) mbajtën një prezantim edukativ për nxënësit e klasave I, II, III, IV dhe V në shkollën “Nonda Bulka” në Mitrovicë. Pas një ore mësimi ku nxënësit bashkë me mësueset kishin folur e punuar vizatime të ndryshme rreth […]

read more

BBC rreth Kendit Kreativ “7arte”

  “7 arte” ka shërbyer si model për të prezantuar gjendjen e të rinjve të Mitrovicës, të cilët pavarësisht sfidave që i sjellë Kosova, kanë ambicie për të studiuar në gjuhën Angleze, në mënyrë që të realizojnë ëndrrat e tyre. Për ta lexuar artikullin e plotë, luteni të vizitoni linkun në vijim: BBC per 7arte   “7 arte” […]

read more

Gjuj art – i jep ngjyrë qytetit

Brenda dy muajsh , artistët e rinj të Mitrovicës, antarë të grupit “Gjuj art” përdoren ngjyrat për të zbukuruar mure e pjesë të caktuara të qytetit, në mënyrë që qytetarëve t’iu ofrohen ambiente më atraktive e më të bukura. Kryesisht u krijuan punime artistike të motivuara nga vlerat identifikuese të qytetit si dhe tema sociale […]

read more

Fillon kursi i gjuhës frenge

7arte në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, kanë intesifikuar bashkëpunimin, duke sjellur në Mitrovicë kursin e gjuhës frenge. Mësimdhënëset Violeta Kadriu dhe Luljeta Ibrahimi do ofrojnë orë falas për të rinjtë e interesuar në gjuhën frenge. Të interesuarit e parë tashmë janë regjistruar dhe orët vijohen cdo të shtune nga ora 16:00. Ditë […]

read more

DOKO YOMI

Dizejnuar nga 7arte, DOKO YOMI – (Dokumentimi i të rinjve të Kosovës në Mitrovicë) është një puntori filmi dokumentar që involvon të rinj të të gjitha komuniteteve të Mitrovicës. DOKO YOMI (DOcumenting KOsovo’s YOuth in MItrovica) synon të ngrisë bashkpunimin artistik dhe ndërkulturor në mes të rinjve mitrovicas duke prodhuar një seri filmash të shkurtër […]

read more
Showing 141 to 146 of 146 results
  TOP