Menu

Infinite Imagination: Create by Recreating – GreenFest 8

THIRRJE PËR ARTISTË/ CALL FOR ARTISTS Sa e pakufishme është imagjinata juaj? Së bashku, GreenFest 8 dhe Galeria KAE dëshirojnë të tregojnë artin e krijuar nga Ri-krijimi me objekte të gjetura dhe materiale të riciklueshme. Na tregoni se si arti është pafundësisht i pakufishëm. Kjo është një thirrje e hapur për artistët (pa juri). 2D […]

read more

E ardhme më e sigurtë për të rinjtë e Mitrovicës

Projekti “E ardhme më e sigurtë për të rinjtë e Mitrovicës” kishte për qëllim të nxiste një mirëkuptim të ndërsjellë midis etnive të ndryshme, nëpërmjet zhvillimit shoqëror, duke përfshirë aktivitete kulturore dhe krijuese, si punëtori për teatër, pikturë dhe fotografi, si dhe ligjërata për sigurinë. Gjatë periudhës dy mujore të zbatimit, 7 Arte në bashkëpunim […]

read more

Komuna e Mitrovicës bëhet me Strategji për Kulturë e Turizëm

Kuvendi Komunal i Mitrovicës miratoi njëzëri Strategjinë për Kulturë e Turizëm 2018-2022.  Strategjia për Kulturë e Turizëm ishte inicuar qysh para dy viteve, menjëherë pas marrëveshjes së arritur në mes organizatës kulturore 7Arte dhe Drejtorisë për Kulturë, Rini e Sport në Mitrovicë. Përgjatë 12 muajve organizata 7Arte si dhe stafi i DKRS’së kanë organizuar dhjetëra […]

read more

Hapat urban për ardhmëri të ripërtrishme

Bashkëpunimi i organizatës 7Arte me organizatat dhe rrjetet ndërkombëtare po rritet vit pas viti. Këtë vit, me mbështetjen e donatorëve dhe partnerëve tanë, jemi përfshirë në një projekt të mrekullueshëm lidhur me praktikat urbane në Evropën Lindore; projekti përbëhet nga disa faza që do të zbatohen gjatë këtij viti. Aktiviteti i parë ndërkombëtar u zhvillua […]

read more

Kolegji IBC-M nderon me mirënjohje organizatën 7Arte

International Business College Mitrovica, në kuadër të IBC-M International Week, organizoi një ngjarje të njohur si Appreciation Day e cila mblodhi së bashku të gjithë përkrahësit e IBC-M, donatorë e partner vendor e ndërkombëtar. Në shenjë vlerësimi, IBC-M i ndau çertifikatë mirënjohje organizatës 7Arte si dhe të gjithë atyre që kanë kontribuar në misionin e […]

read more

Shpërblehen fituesit e kopshteve më të mira për vitin 2018

Për vitin e katërt me radhë është organizuar Gara për “Kopshtin më të mirë për vitin 2018”. Drejtoria për Mbrojtjen e Mjedisit në bashkëpunim me Organizatën Joqeveritare “7 Arte” edhe këtë vit kanë shpallur thirrjen e hapur publike për kopshtet më të mira në kategorinë institucionale si dhe atë private. Gara ka për synim sensibilizimin […]

read more

Shfaqet filmi dokumentar ‘Closing the Loop’

Në sallën e muzeut të qytetit në Mitrovicë, u shfaq filmi dokumentar ‘Closing the Loop’. Ky film flet rreth revolucionit të ekonomisë qarkore si një ndër modelet më inovative dhe të rëndësishme të biznesit të ditëve tona, që është pjesë e një rrugëtimi radikal për ndaljen e “shterrjes” së burimeve natyrore dhe dëmeve të pakthyeshme […]

read more

7Arte në TEH BALKAN

Në kuadër të rrjetit Trans Europe Halles, themelohet rrjeti i organizatave/qendrave kulturore regjionale TEH BALKAN. Organizatat iniciatore për themelimin e TEH Ballkan janë: “Rojc” nga Pula, “Pekarna” nga Maribori, “Ambasada” nga Temishvara,  “Jadro” nga Shkupi, “Magacin u Kraljevica Marka” nga Beogradi, si dhe “7 Arte” nga Mitrovica. —————- Pjesëmarrja në këtë takim është realizuar në kuadër […]

read more

Shënohet Dita e Ndërkombëtare e Tokës në Mitrovicë

Me një sërë aktivitetesh duke filluar nga 12 Prill 2018, 7 Arte, Caritas Kosova, CBM dhe Caritas Italia së bashku me vullnetarët e këtyre OJQ-ve me mbështetjen e Komunës se Mitrovicës shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Tokës. Në kuadër të aktiviteteve u realizuan punëtori në shkollat e mesme dhe fillore të Mitrovicës me temën “Mbrojtja e […]

read more

THIRRJE PËR APLIKIM PËR EKSPERTË TË JASHTËM

Organizata 7Arte në kuadër të projektit “Zhvillimi i Strategjisë së 7Arte” hapë thirrjen për një (1) ekspert të jashtëm për fasilitimin e punëtorisë dhe hartimin e Strategjisë së Organizatës 7Arte. Projekti “Zhvillimi i Strategjisë së 7Arte” mbështetur nga programi DSP, synon të arrijë këto rezultate: Partneritet i qëndrueshëm në mes institucioneve publike (Komunës së Mitrovicës) […]

read more
Showing 71 to 80 of 122 results
  TOP