Menu

Shpallen tre fituesit e konkursit: Art përmes riciklimit – 2015

Në ambinetet e sallës Orion, në Prishtinë u bë ndarja e tre vendeve të para, të përzgjudhura si më të mirat për edicionin e parë të konkursit Art përmes Riciklimit, i pari i këtij lloji në nivel të Kosovës. “Art përmes Riciklimit” iu dedikua artistëve, iniciativave qytetare e ndërmarrësve të cilët kanë përdorur materiale të riciklueshme apo gjësende të papërdorshme me tutje, për të krijuar punime artistike apo produkte tjera dekorative të dobishme për shoqërinë.

Qendra-Rinore-Publike-Skenderaj---Bredhi-i-vitit-te-ri-1

Komisioni vlerësues në përbërje të: Sadije Suhodolli (artiste), Arif Muharremi (gazetar, aktivist nga SHC) e Edona Bajcinca (ndërmarrëse) shpalli fitues tri punimet më të mira nga edicioni i vitit 2015. Nga gjithesej 24 punime konkuruese, tre punimet më të vlerësuara janë: “Simfonia e një qyteti të heshtur” me autore Albulena Latifi e cila kishte shfrytezuar pjesë të kompjutorëve të prishur për të nxjerrë një maketë të një qyteti të braktisur. “Qaforje nga bakri” me autore Remzije Januzi, ku baza e qafores është e punuar nga teli i bakrit i cili më herët ka qenë i përdorur në pajisje të ndryshme teknike, si dhe “Bredhi i vitit të ri” nga Qendra Rinore Publike-Skenderaj, i cili është punuar nga një grup të rinjsh duke shfrytëzuar 1380 shishe të plastikës.

“Art përmes reciklimit” synon të shëndrrohet në një konkurs tradicional, i cili do të promovon industrinë kreative dhe dobitë mjedisore që sjellin këto inovacione në shoqëri. Projekti qe mbështetur nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport, ndërsa është implementuar nga organizata kulturore 7Arte.

Share this Post!

About the Author : 7 Arte


Related post

  TOP