Menu

Kinema e hapur pranë lumit Ibër

       kinema

Në kuadër të programit kulturor “Ditët e Kulturës” në Mitrovicë, OJQ “7arte” ka implementuar me sukses aktivitetin “Kinema e hapur” edicioni i gjashtë. Si për nga kualiteti i filmave, i organizimit, i promovimit te artistëve, ashtu edhe për nga promovimi i tij, ky aktivitet ka shënuar një ngritje cilësore për dallim me vitin e kaluar. 

Kinema e Hapur GREEN është vazhdimësi e aktivitetit të nisur në Gusht të vitit 2009 në Mitrovicë. Edicionin e 6të, të këtij aktiviteti tashmë tradicional, kemi vendosur t’ia dedikojmë ambientit, andaj edhe e kemi titulluar Kinema në të blertë. Ky aktivitet do t’i paraprijë festivalit të muzikës Green, cdoherë duke e ruajtur natyren e vet rekreative dhe edukative për të rinjtë. Përgjate tre netëve me rradhë, janë shfaqur filma artistik dhe dokumentar, të realizuar nga kineastë nga mbarë trojet shqiptare, si dhe njëherit janë shfaqur edhe filma të huaj.

Para shfaqjes se filmave ‘Urban Dance”, një grup të rinjsh nga Qendra Rinore Diakonie, performoi me dy pika vallëzimi, të cilat u pritën mjaftë mirë nga audienca. Në anën tjetër filmat në gjuhen shqipe si ata që trajtonin tema sociale e komike, apo edhe dokumentarët që trajtonin tema rreth gjendjes së ambientit, janë pritur me mjaftë kërshëri nga të pranishmit. Në kohën para dhe pas aktivitetit, janë kujdesur DJ lokal, duke e pasuruar edhe më shumë aktivitetin në fjalë.

Programi:

Nata e I, e hënë
Ballkoni – Lendita Zeqiraj
Zibidi- Nart Zeqiraj
Amel- More Raça
Matan lumit – Sabir Kanaqi

Nata II, e martë
Gjermanët ma kanë frikën pak – Alban Muja
Mbretëria e qymyrit – Antoneta Kastrati dhe Casey Cooper Johnson
Magnet – Silvio Spahiu
Closely – Xhoslin Rama

Nata III, e Mërkurë
Filma të shkurtër nga “Rrjeti i kinemasë së re evropiane” NISI MASA

Përveç mbështetjes së DKRS dhe donatorëve të festivalit Green, këtë event e ka përkrahur edhe Qendra Rinore “Diakonie” në Mitrovicë, BIRN si dhe autorët e filmave të lartëpërmendur.

       kinema

Në kuadër të programit kulturor “Ditët e Kulturës” në Mitrovicë, OJQ “7arte” ka implementuar me sukses aktivitetin “Kinema e hapur” edicioni i gjashtë. Si për nga kualiteti i filmave, i organizimit, i promovimit te artistëve, ashtu edhe për nga promovimi i tij, ky aktivitet ka shënuar një ngritje cilësore për dallim me vitin e kaluar. 

Kinema e Hapur GREEN është vazhdimësi e aktivitetit të nisur në Gusht të vitit 2009 në Mitrovicë. Edicionin e 6të, të këtij aktiviteti tashmë tradicional, kemi vendosur t’ia dedikojmë ambientit, andaj edhe e kemi titulluar Kinema në të blertë. Ky aktivitet do t’i paraprijë festivalit të muzikës Green, cdoherë duke e ruajtur natyren e vet rekreative dhe edukative për të rinjtë. Përgjate tre netëve me rradhë, janë shfaqur filma artistik dhe dokumentar, të realizuar nga kineastë nga mbarë trojet shqiptare, si dhe njëherit janë shfaqur edhe filma të huaj.

Para shfaqjes se filmave ‘Urban Dance”, një grup të rinjsh nga Qendra Rinore Diakonie, performoi me dy pika vallëzimi, të cilat u pritën mjaftë mirë nga audienca. Në anën tjetër filmat në gjuhen shqipe si ata që trajtonin tema sociale e komike, apo edhe dokumentarët që trajtonin tema rreth gjendjes së ambientit, janë pritur me mjaftë kërshëri nga të pranishmit. Në kohën para dhe pas aktivitetit, janë kujdesur DJ lokal, duke e pasuruar edhe më shumë aktivitetin në fjalë.

Programi:

Nata e I, e hënë
Ballkoni – Lendita Zeqiraj
Zibidi- Nart Zeqiraj
Amel- More Raça
Matan lumit – Sabir Kanaqi

Nata II, e martë
Gjermanët ma kanë frikën pak – Alban Muja
Mbretëria e qymyrit – Antoneta Kastrati dhe Casey Cooper Johnson
Magnet – Silvio Spahiu
Closely – Xhoslin Rama

Nata III, e Mërkurë
Filma të shkurtër nga “Rrjeti i kinemasë së re evropiane” NISI MASA

Përveç mbështetjes së DKRS dhe donatorëve të festivalit Green, këtë event e ka përkrahur edhe Qendra Rinore “Diakonie” në Mitrovicë, BIRN si dhe autorët e filmave të lartëpërmendur.

       kinema

Në kuadër të programit kulturor “Ditët e Kulturës” në Mitrovicë, OJQ “7arte” ka implementuar me sukses aktivitetin “Kinema e hapur” edicioni i gjashtë. Si për nga kualiteti i filmave, i organizimit, i promovimit te artistëve, ashtu edhe për nga promovimi i tij, ky aktivitet ka shënuar një ngritje cilësore për dallim me vitin e kaluar. 

Kinema e Hapur GREEN është vazhdimësi e aktivitetit të nisur në Gusht të vitit 2009 në Mitrovicë. Edicionin e 6të, të këtij aktiviteti tashmë tradicional, kemi vendosur t’ia dedikojmë ambientit, andaj edhe e kemi titulluar Kinema në të blertë. Ky aktivitet do t’i paraprijë festivalit të muzikës Green, cdoherë duke e ruajtur natyren e vet rekreative dhe edukative për të rinjtë. Përgjate tre netëve me rradhë, janë shfaqur filma artistik dhe dokumentar, të realizuar nga kineastë nga mbarë trojet shqiptare, si dhe njëherit janë shfaqur edhe filma të huaj.

Para shfaqjes se filmave ‘Urban Dance”, një grup të rinjsh nga Qendra Rinore Diakonie, performoi me dy pika vallëzimi, të cilat u pritën mjaftë mirë nga audienca. Në anën tjetër filmat në gjuhen shqipe si ata që trajtonin tema sociale e komike, apo edhe dokumentarët që trajtonin tema rreth gjendjes së ambientit, janë pritur me mjaftë kërshëri nga të pranishmit. Në kohën para dhe pas aktivitetit, janë kujdesur DJ lokal, duke e pasuruar edhe më shumë aktivitetin në fjalë.

Programi:

Nata e I, e hënë
Ballkoni – Lendita Zeqiraj
Zibidi- Nart Zeqiraj
Amel- More Raça
Matan lumit – Sabir Kanaqi

Nata II, e martë
Gjermanët ma kanë frikën pak – Alban Muja
Mbretëria e qymyrit – Antoneta Kastrati dhe Casey Cooper Johnson
Magnet – Silvio Spahiu
Closely – Xhoslin Rama

Nata III, e Mërkurë
Filma të shkurtër nga “Rrjeti i kinemasë së re evropiane” NISI MASA

Përveç mbështetjes së DKRS dhe donatorëve të festivalit Green, këtë event e ka përkrahur edhe Qendra Rinore “Diakonie” në Mitrovicë, BIRN si dhe autorët e filmave të lartëpërmendur.

Share this Post!

About the Author : 7 Arte


Related post

  TOP