Menu

Hapet ekspozita artistike “Imagjinatë pafund”

Sot në Mitrovicë, Galerinë e artit “Kosovo Art Exchange” u hap ekspozita artistike “Imagjinatë pafund”. Kjo ekspozitë është organizuar nga organizata 7Arte dhe KAE në kuadër të Green Fest 8 dhe ka pasur për qëllim promovimin e artistëve të rinj duke u dhënë mundësinë që të përdorim mbeturina e mjete të papërdorshme për të dhënë mesazhe ndërgjegjësuese mbi gjendjen mjedisore në nivel vendi.

Në mesin e artistëve spikati artisti i ri Rilind Sadiku i cili tërhoqi paralele në mes të mbeturinave që hidhen vend e pa vend dhe farës që mbillet për të vjelë frute, e në këtë rast ajo “farë” nxitë mundësinë që në një ardhme të afërt të mbledhë e krijoj një ”pemë” me mbeturina.

Në anën tjetër, duke parë se qytetarët mendojnë se ia vlenë të hidhet mbeturina, ngase shpresojnë se ndokush do ta mbledhë atë, e në fund të fundit shihet se ajo do të ndodhte nëse vet mbeturina e mbledhë vetveten, përndryshe ajo mbetet aty. Në ekspozitë poashtu kanë marrë pjesë edhe artistë të rinj që me punën e tyre kreative kanë ndarë mesazhe të ndryshme mbi kauzat mjedisore.

Ekspozita “Imagjinatë pafund” do të jetë e hapur deri në fund të muajit Gusht dhe se është organizuar në baza vullnetare nga organizatorët.

Share this Post!

About the Author : 7 Arte


Related post

  TOP