Menu

7Arte merrë pjesë në ArtCOP21 në Paris

Organizata kulturore 7Arte, e cila viteve të fundit po përdorë artin/kulturën si mjet për të ndikuar në vetëdijësimin dhe përmirësimin e gjendjes mjedisore në Kosovë, me theks të vecantë në regjionin e Mitrovicës, pas implementimit të suksesshëm të projektit “Mitrovica vepron gjelbër” është ftuar të marrë pjesë në kuadër të festivalit global të aktiviteteve kulturore mbi ndryshimet klimatike, i cili po mbahet në Paris.

Banner_sipri_nr%202

Në kuadër të ngjarjes ARTCOP21, posaqërisht puntorisë profesionale, nga më shumë se 30 shtete do të mblidhen rreth 150 artistë, profesionistë, shkencëtarë, mendimtarë dhe akterë nga fusha e politikbërjes, do të dialogojnë drejtëpërdrejtë e ndajnë përvojat e tyre duke definuar së bashku se si skena kulturore me aktivitetet e saj do mund të kontribonin  në zhvillimin e qëndrueshëm.

Në cilësinë e drejtorit, organizatën 7Arte do ta përfaqësojë Lulzim Hoti, njëherit organizator i Green Fest. 7Arte është antare e rrjetit të organizatave të pavarura të kulturës të Kosovës “Forumi Kulturor”, rrjet i cili, ndër të tjera po bënë përpjekje të vazhdueshme për zhvillimin e politikave kulturore në vend.

Share this Post!

About the Author : 7 Arte


Related post

  TOP