Menu

Nënshkruhet Marrëveshje Bashkëpunimi për hartimin të Planit Zhvillimor Komunal të Mitrovicës Jugore

Organizata kulturore 7Arte bëri hapjen e projektit “Fuqizimi i komunitetit Mitrovicas drejt hartimit të Planit Zhvillimor Komunal”, i cili do të implementohet gjatë muajve Tetor 2016 – Shtator 2017. Në ceremoninë e hapjes morrën pjesë qytetarë, përfaqësues të insitucioneve lokale dhe shoqërisë civile nga Komuna e Mitrovicës. Drejtori i 7Arte z. Lulzim Hoti theksoi se projekti […]

read more

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Green Fest 6

Prej datës 28-30 Korrik 7Arte do të organizojë festivalin tradicional Green Fest ediconi i 6-të me radhë. Si çdo vit tjetër festivali Green sjell artisitë të ndryshëm, dhe synon të sensibilizojë opinionin kosovar për përkujdesje dhe vëmendje më të madhe ndaj mjedisit si dhe të promovojë zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit. Këtë vit përveç festivalit […]

read more

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi për hartimin e Strategjisë së Kulturës e Turizmit për Komunën e Mitrovicës.

Sot me 2 Qershor 2016, organizata kulturore 7Arte bëri hapjen e projektit “Zhvillimi i politikave kulturore në Komunën e Mitrovicës”, i cili do të implementohet gjatë muajve Qershor 2016 – Maj 2017. Në ceremoninë e hapjes morën pjesë përfaqësues të institucioneve lokale, shoqerisë civile, dhe artistë të pavarur nga Komuna e Mitrovicës. Drejtori i 7Arte z.Lulzim […]

read more

Thirrje për vullnetarë

Rreth 7Arte 7Arte promovon dhe zhvillon një kulturë të përbashkët evropiane, si dhe përkrahë artistët Kosovar që të prezentohen denjësisht në nivelin ndërkombëtar. 7Arte luan rolin e një qendre alternative kulturore dhe ofron aktivitete siç janë: punëtori audio-vizuele, festival të muzikës, shfaqje të filmave në ambient të hapur, performanca artistike në rrugë, netë poetike, panaire, […]

read more

Sfitad e zhvillimit kulturor në Mitrovicë – Hapat e mëtutjeshëm

Me 22 Shkurt 2016, në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” në Mitrovicë u mbajtë konferenca “Sfidat e zhvillimit kulturor në Mitrovicë- hapat e mëtutjeshëm” në të cilën morën pjesë përfaqësuesë të institucioneve kulturore të Mitrovicës, në krye me drejtorin e DKRS-ës Z. Tafil Peci, përfaqësuesi i Rrjetit të organizatave të pavarura të kulturës të Kosovës […]

read more

Hope Box sjellë shpresë në Mitrovicë

Si rezultat i një bashkëpunimi shumë të hershëm, në mes të 7Arte dhe Hope Box nga Amsterdami, këtë vit u implementua projekti “Flower Up!, në kuadër të së cilit janë organizuar një seri aktivitetesh kulturore/artistike. Njëri prej aktiviteteve që i parapriu këtij bashkëpunimi është debati “Ҫ’është kultura (ime)? Gjatë këtij debati në të cilin morrën […]

read more

Shpallen tre fituesit e konkursit: Art përmes riciklimit – 2015

Në ambinetet e sallës Orion, në Prishtinë u bë ndarja e tre vendeve të para, të përzgjudhura si më të mirat për edicionin e parë të konkursit Art përmes Riciklimit, i pari i këtij lloji në nivel të Kosovës. “Art përmes Riciklimit” iu dedikua artistëve, iniciativave qytetare e ndërmarrësve të cilët kanë përdorur materiale të […]

read more

Hapet konkurs: Art përmes riciklimit

Konkursi “Art përmes reciklimit“, synon të promovojë dhe mbështesë artistët Kosovar dhe veprat e tyre inovative të bëra nga mbetje që ripërdoren e të riciklueshme. “Art përmes Riciklimit” është një mundësi për artistët e ndërmarrësit të cilët kanë përdorur materiale të riciklueshme apo gjësende të papërdorshme me tutje, për të krijuar punime artistike apo produkte […]

read more

7Arte antarësohet në rrjetin e qendrave kulturore Trans Europe Halles

Trans Europe Halles (TEH) është një rrjet Europian i qendrave kulturore, të iniciuara nga qytetarët dhe artistët që avokojnë dhe promovojnë kulturën.  Me rreth 80 anëtarë dhe bashkëpunëtorë në të gjithë Europën, rrjeti funksionon si një forum dinamik i ideve, përvojave dhe shkëmbimeve, duke mbështetur anëtarët dhe komunitetin e tyre. Anëtarët e Trans Europe Halles […]

read more
Showing 1 to 10 of 29 results
  TOP